Politika varstva zasebnosti in piškotkov

Ta politika varstva zasebnosti in piškotkov velja za uporabnike in spletno mesto www.union-hotels.eu ter njegove podstrani.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno stran www.union-hotels.eu.

Z uporabo spletnega mesta, uporabnik potrjuje, da se strinja s to Politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Uporabnik se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta strinja s spremembami.

Politika varstva zasebnosti in piškotkov opisuje kako zbiramo in uporabljamo osebne podatke in druge informacije, ki jih uporabnik navaja na spletni strani: www.union-hotels.eu.

To politiko lahko občasno spremenimo ali dopolnimo. Da boste obveščeni glede sprememb, ki zadevajo vaše osebne podatke, to stran redno obiskujte.

I. Varstvo osebnih podatkov

Osebne podatek uporabnikov skrbno varujemo v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov - ZVOP-1) in politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Posredovane podatke uporabljamo samo za namene povezane z našim poslovanjem.

Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov sta družba Union hoteli d.d., Miklošičeva cesta 1, 1000 Ljubljana, Slovenija in podjetje IP Central d.o.o., Miklošičeva cesta 9, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Obdelovalec osebnih podatkov

Upravljalec deluje z zunanjimi ponudniki storitev, ki podatke obdelujejo izključno v njegovem imenu. Ta postopek služi namenom omogočanja rezervacij in plačil za rezervacije, podporne analitične in tržne storitve, izboljšanje storitve in uporabniške izkušnje idr.

Upravljavec in obdelovalci osebnih podatkov so medsebojna razmerja in obveznosti opredelili. Obdelovalci nimajo dovoljenja za deljenje osebnih podatkov za njihove lastne, tuje namene ali posredovanje tretjim osebam ali v tretje države.

Upravljalec lahko osebne podatke razkrije organom kazenskega pregona in drugim vladnim organom, če je to pogojeno z zakonodajo ali nujno potrebno za preprečitev, zaznavanje ali pregon kaznivih dejanj in prevar.

Zbiranje osebnih podatkov

Vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo, vključujejo:

  • Uporabnikovo ime, priimek, elektronski naslov in država;
  • podatki o kreditni kartici (vrsta kartice, ime na kartici, številka kartice, datum poteka veljavnosti);
  • podatki o bivanju gosta, vključno z datumom prihoda in odhoda, posebnimi zahtevami, preferencami glede storitev (vključno s preferencami glede sobe, storitev ali drugimi uporabljenimi storitvami);
  • podatki o dogodku (ime, priimek, podjetje, elektronski naslov, telefon, država, ura pričetka in zaključka dogodka, trajanje dogodka, število udeležencev)
  • podatki, ki jih uporabnik posreduje v anketnem vprašalniku, vključno z IP naslovom uporabnika;
  • elektronski naslov za obveščanje o promocijah in posebni ponudbi prek e-novic.

Vse prejete podatke bomo uporabili izključno za komunikacijo glede nudenja naših storitev, za opravljanje in urejanje spletnih rezervacij, za zagotavljanje podpore strankam in za oglaševalske dejavnosti v okviru zakonodaje.

Varstvo osebnih podatkov

Za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvajamo vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe.

Preprečujemo dostop nepooblaščenim osebam do osebnih podatkov, prostorov, opreme in programske opreme, kjer so podatki hranjeni.

Zagotavljamo učinkovit način blokiranja, uničenja, izbrisa ali anonimiziranja osebnih podatkov.

Omogočamo poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki uporabljeni in vneseni v zbirko podatkov in kdo je to storil, in sicer za obdobje za katero se posamezni podatki shranjujejo.

Rok hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki posameznika, se lahko obdelujejo in hranijo v skladu z zakonsko podlago oziroma dokler obstaja namen ali do preklica dane privolitve posameznika. Na podlagi pisnega preklica uporabnika se podatki izbrišejo. Vsi osebni podatki, ki jih hranimo, so del te izjave o zasebnosti.

Google, kot tretja baze podatkov ima svoj sistem shranjevanja podatkov. Več o tem lahko preberete v pravilniku o zasebnosti baze podatkov tretje stranke.

Pravice posameznika

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov Union hoteli d.d., Miklošičeva cesta 1, 1000 Ljubljana ali preko elektronske pošte info@union-hotels.eu. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bomo nemudoma izvedli vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bomo o tem obvestili, prav tako bomo s tem seznanili pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

II. Politika piškotkov

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta, se uporabljajo naslednji piškotki (ang. cookies):

  • Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.
  • Piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje.
  • Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve je razviden iz naslednje tabele:

Zahtevani piškotki

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
PHPSESSID Union hoteli seja Piškotek ustvarijo aplikacije na podlagi jezika PHP. To je identifikator splošnega namena, ki se uporablja za vzdrževanje spremenljivk uporabniških sej. Običajno je naključno generirana številka, kako se uporablja je specifično za spletno mesto, dober primer pa je vzdrževanje statusa prijavljenega uporabnika med stranmi.
_iCD2 Union hoteli leto Uporablja se za shranjevanje odločitev uporabnika o piškotkih. Veljavnost piškotka je določena s strani uporabnika.

Piškotki za spremljanje statistike

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
km_vs Kissmetrics 30 minut Platforma Kissmetrics uporablja piškotek za izboljševanje uporabniške izkušnje - anonimno merjenje.
kvcd Kissmetrics seja Platforma Kissmetrics uporablja piškotek za izboljševanje uporabniške izkušnje - anonimno merjenje.
km_ai, km_uq, km_lv Kissmetrics 5 let Platforma Kissmetrics uporablja piškotek za izboljševanje uporabniške izkušnje - anonimno merjenje.
_gat Google Analytics seja Aplikacija Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtevkov.

Piškotki za trženje

Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
id .doubleclick.net 1 leto To področje je v lasti Doubleclick (Google). Glavna dejavnost je: Doubleclick je Googlova izmenjava ponudb za oglaševanje v realnem času.
APISID, SSID, SID, SAPISID, HSID Google 1 leto Piškotek za različne storitve iskalnika Google.
PREF Google 1 leto Preference iskalnika Google.

Povezovanje na druge spletne strani

Druge spletne strani, na katere povezujemo na naši spletni strani (zunanje povezave), lahko vsebujejo pravilnike o zasebnosti, ki se razlikujejo od našega pravilnika o zasebnosti. Zaradi zaščite vaše zasebnosti priporočamo, da si ogledate politiko zasebnosti na drugih spletnih mestih, do katerih dostopate prek naše spletne strani.

III. Veljavnost

To Politiko varstva zasebnosti in uporabe piškotkov bomo po potrebi dopolnjevali, zato priporočamo, da spremljate to stran.

Ta Politika je objavljena na spletnem mestu www.union-hotels.eu in velja od 25. maja 2018 dalje.

IV. Vprašanja

Če imate vprašanja o obravnavi vaših osebnih podatkov, ali če želite izvajati katero od pravic, ki vam jih zagotavlja ta Izjava, nas lahko kontaktirate na info@union-hotels.eu.

Union hoteli d.d.
Miklošičeva cesta 1
1000 Ljubljana
info@union-hotels.eu
+386 1 308 1270

IP Central d.o.o.
Miklošičeva cesta 9
1000 Ljubljana
info@union-hotels.eu
+386 1 308 43 00